CS LINK

11.06.2009 07:26

 

CS LINK přinesl divákům Film+, Fishing and Hunting a DoQ v lepší kvalitě

logo Satelitní platforma CS LINK působící na území České republiky a Slovenska ve spolupráci se společností IKO Cable přichází se zlepšením nabízených služeb. Od této chvíle jsou programy Film+, Fishing and Hunting a DoQ šířeny v lepší technické kvalitě.

"Ano, všechny tři naše programy už vysílají z optické trasy," potvrzuje webu parabola.cz Erika Luzsicza, managing director společnosti IKO Cable, s.r.o., která na českém a slovenském trhu provozuje kanály DoQ, Film+ a Fishing and Hunting (F+H) a jak dodává, zájem o zlepšení technické kvality šířených programů byl oboustranný. "Samozřejmě to vychází vždy ze společného úsilí, protože jak našim cílem, tak cílem CS LINKu je poskytnout našim divákům/předplatitelům CS LINKu naše programy v nejvyšší možné kvalitě".

Signály programů DoQ a Fishing and Hunting byly na CS LINKu doposud přebírány ze satelitní platformy Digi TV a kanál Film+ ze satelitní sítě UPC Direct. Tato technická doprava signálu stanic vysílatele byla na CS LINKu dočasná a hledalo se jiné řešení nezávislé na poskytovatelích zmíněných platforem. Optická trasa se ukázala jako nejlepší možné řešení, jehož výhody zaregistrují i diváci. Co mohou diváci očekávat? "Rozhodně zvýšení technické kvality obrazu/zvuku a stabilitu signálu, dále se určitě budeme snažit poskytnout co nejdříve i další technické plus, které budou oboustranně technicky možné. Například právě obraz v 16:9," popisuje serveru parabola.cz Erika Luzsicza. Širokoúhlý obrazový formát 16:9 s WSS signálem by se měl objevil právě na filmovém kanálu Film+. Po obohacení programové nabídky této stanice o české a atraktivní zahraniční filmy půjde o další novinku stanice.

Trojice programů IKO Cable - dokumentární kanál DoQ, stanice věnovaná lovu a rybolovu Fishing and Hunting a filmový Film+ jsou součástí placené nabídky paketu CS LINK v rámci programové sady Géčko (200,-Kč měsíčně). Všechny tři kanály jsou dostupné i a la carte - tedy samostatně bez nutnosti odběru celého balíčku programů. Stanice IKO Cable mají k dispozici elektronický programový průvodce (EPG). CS LINK je jedinou domácí platformou, která má v nabídce všechny programy vysílatele určené pro český a slovenský trh.

technické parametry:
satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2
CA systém: CryptoWorks (0D0F)
karty: CS LINK / Gital